1. Haberler
  2. Sağlık Haberleri
  3. Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Nedir?

Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Nedir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diş çıkarma, bir bebeğin dişlerinin ağız içine sürmeye başladığı süreçtir. Bu durum hafif huzursuzluk ve ateş gibi çeşitli semptomlara yol açabilir. Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Nedir?

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş çıkarma rahatsızlığının nasıl yatıştırılacağı, ateşin nasıl tedavi edileceği ve ne zaman bir doktora görüneceğine dair ipuçları veriyor.

Bebek 6-12 aylıkken, dünyasını keşfederken ağzına bir şeyler koyarak çeşitli nesneleri emiyor ve çiğniyor. Bu onları yeni patojenlere maruz bırakır. Yani çocuğunuzun ateşi gelişen bir enfeksiyon sebebi ile de olabilir. Bu enfeksiyon başlangıcı diş çıkarma dönemine denk gelebilir.

Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Nedir?

Bebeklerin çoğu yaklaşık 6 aylıkken diş çıkarmaya başlar. Bununla birlikte, bazı bebekler 4 ay gibi erken bir zamanda başlayabilirken, bazıları 12 ay kadar geç diş çıkarmaya başlayabilir.

Bebekler diş çıkarırken ağrı, ağlama, huzursuzluk gibi belirtiler gösterebilir. Bunların yanı sıra aslında diş çıkarmayla ilgisi olmayan şiddetli kusma, deri döküntüsü, ishal gibi belirtilerde var ise bu muhtemelen enfeksiyon kaynaklıdır. Böyle bir durum bebeğinizi pediatri hekimine götürmelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Nedir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sağlıklı Yaşam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!